Nycklar till allt du kan tänka dig

Hur många gånger om dagen använder du nycklar? Vi använder bilnycklar, cykelnycklar, möbelnycklar, olika typer av dörrnycklar, nycklar till hänglås och säkerhetsskåp. Ibland är det en vanlig nyckel, ibland är det en tag, ett kort eller kod. Eller en mobiltelefon.

Nycklar en så självklar del av vår vardag att vi inte tänker på dem – förrän de går sönder eller vi saknar dem.  För vad händer när du inte har din nyckel med dig? Hur känns det när du inte kan låsa efter dig? Det kan strula till sig rejält, eller hur?

Som tur är kan vi hjälpa dig att lösa alla problem som inbegriper nycklar!

Försäkra dig om att bara behöriga har tillträde

Med säkra lås skyddar vi egendom, vårt hem, våra saker och oss själva. Med nyckeln styr du vem som ska få tillträde till en lokal eller fastighet.

Större fastigheter och verksamheter kan innebära hantering av många nycklar. Och om låssystemet ska ge det skydd du förväntar, måste nyckelhanteringen vara säker. Då pratar vi inte bara om att en nyckel kommer bort: Det handlar också om hur de förvaras, lämnas ut och vad de har för kopieringsskydd.

Hör gärna med oss om hur ett säkert nyckelhanteringssystem ska fungera. Det här kan vara aktuellt inom verksamheter som t.ex. hemtjänst, hotell, biluthyrning och fastighetsbolag.

En nyckel till allt

Visste du att du kan få samma nyckel till ytterdörren, altandörren och förrådet?
Det går i alla fall bra när du köper ett lås hos en riktig låssmed – då kan vi anpassa eller tillverka låscylindrar efter din nyckel.
Det spelar alltså ingen roll om du köper låsen samtidigt eller kompletterar efter hand.
Mekaniska_nycklar

Nycklar till mekaniska låssystem

Till ett mekaniskt låssystem finns olika typer av nycklar som ger olika grad av behörighet. Ett vanligt upplägg är att ha:

Huvudnycklar som kan öppna alla lås

Servicenycklar som kan öppna flera lås men inte alla

Enskilda nycklar går till ett specifikt lås.

Läs mer om funktionerna under mekaniska låssystem.

Har du hört talas om vändbara nycklar? Det är en typ av nyckel som fungerar i låset oberoende av hur du sätter i den. Vändbara nycklar kan vara ett bra alternativ för personer med nedsatt syn

elektroniska_nycklar

Elektroniska nycklar

Till ett elektromekaniskt låssystem finns bara en typ av nyckel. Vilka lås nyckeln ska kunna öppna programmeras in på ett mikrochip i nyckel. Om någon tappar bort en elektronisk nyckel behöver inte själva låscylindern bytas ut. Istället ändrar man informationen som finns i låssystemets mikorchip.

Läs mer om funktionerna under iLoq

Undvik problem med borttappade huvudnycklar

En borttappad nyckel är alltid en säkerhetsrisk och kräver någon form av åtgärd. En borttappad huvudnyckel kan bli kostsam historia eftersom alla lås i fastigheten måste ställs om eller bytas ut.

Ett sätt att undvika huvudnycklar men ändå ge t.ex. fastighetsskötare eller hantverkare möjlighet att komma in är nyckeltuber eller lås som går att ställa i så kallat serviceläge.

Det finns även ett tredje alternativ - att installera ett lås med flexfunktion. Du ersätter helt enkelt den borttappade nyckeln med en ny.  När du första gången använder den nya nyckeln i låset så programmeras låscylindern om så att den gamla nyckeln inte längre fungerar.

Tillbehör

I vår butik hittar du allt du behöver för att hålla reda på dina nycklar. Vi har t.ex. nyckelringar, nyckelkedjor och nyckelskåp.

Vad vill du veta om nycklar?

Vill du veta mer om smarta nyckellösningar och säker nyckelhantering är du välkommen att ringa, mejla eller komma förbi butiken i Majorna.