Problem med din bilnyckel?

Få saker är så irriterande som när bilnyckeln krånglar och du inte kommer in i bilen. Många tror att man måste vända sig till en originalbilverkstad för att få hjälp med sin bilnyckel. Men det kan gå lika bra att komma till oss.

Vi kan hjälpa dig att göra en ny nyckel utifrån din gamla nyckel. Dessutom blir det ofta billigare än hos originalverkstan.

Hur funkar bilnyckeln?

Det du ser av en bilnyckel är skalet i hårdplast och ett nyckelblad. Idag finns också en hel del bilnycklar utan nyckelblad. På höljet sitter vanligtvis en del knappar med funktioner för att öppna/låsa. Inuti nyckeln finns elektronik som styr centrallåset, startspärr och batteri.

De mekaniska delarna, som hölje, knappar och nyckelblad, kan vi helt enkelt byta ut. Detsamma gäller naturligtvis om batteriet tagit slut, en av de vanligaste orsakerna till att nyckeln inte fungerar.

Bilnyckel med startspärr

De flesta bilmodeller efter 1995 har bilnycklar med startspärr. Det innebär att en transponder i din bilnyckel skickar en unik id-kod som låser upp startspärren på just din bil.

Vi kan programmera nycklar för de flesta bilmärken på marknaden. För att veta om du kan beställa bilnyckel till din modell är det enklast om du kommer in med din befintliga nyckel så att vi kan läsa av elektroniken i den.

Vill du ha hjälpmed din bilnyckel?

Har du frågor om bilnycklar och vad vi kan hjälpa dig med så får du gärna ringa, kontakta via mejl eller varflr inte titta in i butiken?

Vanliga fel på bilnycklar som vi fixar:

 • Urladdat batteri

  - ett av de vanligaste felen. Vissa modeller kräver specialbatterier.

 • Avbrutet nyckelblad

  – vi fräser ett nytt blad och sätter i ett nytt skal.

 • Trasiga knappar/skal

  – vi lagar knappar och har nya skal till många vanliga bilmodeller.

 • Elektroniska fel

  – vi kan byta ut komponenter och koda om nyckeln vid behov.